Troost & Trots

Als moeder, oudste dochter, echtgenote en ondernemer vervul ik allerlei rollen. Be Positive is mijn bloedgroep. En wat voor mij werkt, kan ook voor een ander werken, toch? Daar kwam ik achter tijdens de ‘bedrand’ gesprekken die ik had met onze zoon, al een paar jaar geleden. In die periode van zijn leven hadden we iedere avond een gesprek en behalve dat hij ze moest opschrijven, bespraken we ze ook: de drie leukste dingen van de dag.

Ook in deze bijzondere periode, die nieuw is voor iedereen. Voor jong en oud. We hebben nog nooit zoiets meegemaakt. Dus vroeg ik laatst aan zoonlief via de app: schrijf weer eens even de drie leukste dingen van de dag op. En hij schreef terug:

  1. De bezichtiging die zijn vriendin had gehad voor een nieuw appartement, ging goed.
  2. Hij was oude spelletjes aan het spelen “van vroegah” ennn…
  3. ’t dansje van Lon was liev en leuk om te zien (zo schreef hij).

Zijn zus had in de familie app een kort filmpje gezonden waar ze een grappig handewas liedje zong. Ze behoort tot de doelgroep die gewoon nog naar haar werk gaat. Ze is leiding bij de kinderopvang (nu noodopvang) voor kinderen van ouders in cruciale beroepen of vitale processen.

Ik vond het mooi om te lezen en wist zeker dat hij dit met een glimlach geschreven had. En nog mooier, zich beter voelde. Prettige bijkomstigheid was dat ook ik het met een brede glimlach op mijn gezicht las.

Afgelopen week had ik samen met mijn zus een rondje mantelzorg bij pap en mam. Er moest het een en ander geregeld worden. En ook praktische actie ingezet. Daar zijn wij goed in. Omdat het allemaal zo praktisch was en best ingrijpend is, realiseerde ik me pas later nog maar even een “after sales” te doen. Ik belde mijn moeder en hoorde hoe het ging. Daarna appte mijn moeder (83 jaar) nog. Wat ze niet vertelde maar wel appte was: ik ben best wel angstig.
Het ontroerde me dat ze dit schreef. Hoe kwetsbaar. En dat kon ik begrijpen…We waren zo praktisch geweest die dag. Eigenlijk was het er bij ingeschoten te vragen hoe deze bijzondere situatie COVID-19 voelt. Ik schreef haar voor het slapen gaan de drie leukste dingen van deze dag te bedenken. De volgende morgen las ik haar berichtje:

Een zonnige dag, de 3 leukste dingen waarmee ik in slaap ben gekomen waren:

  1. Trots op onze dochters dat ze zo ontzettend lief zijn.
  2. Violen geplant.
  3. Leuk zo bezig zijn met de whats app (praten in stilte).
  4. Fijne dag en eigenlijk 4 leuke dingen, ook het heerlijke gebakje!

Mooi hè! Voor mij een kers op de taart.

En ik… ik ben ook trots op mijn moeder en kids!

Voel je vrij om dit blog te delen op sociale media.

MEER NIEUWS

Wie, why?

Wie en Why? Wie Een vrij nieuwe sales medewerker. Why Ze wil van een 10 naar een 11! Skills Deze dame windt ook de klant

Over Energie en Sales

Voldoende energie en nieuwe kansen CASE In een organisatie van 80 personen kreeg ik de vraag van de sales manager om zijn accountmanager handvatten te

(On) boarding Come fly with me! 

Hip happening hot en heikel Ik kom het steeds vaker tegen. Onboarding business bij grote (en kleine) bedrijven. De omloopsnelheid van nieuw personeel is tegenwoordig

Afspraak maken