Denk in mogelijkheden

Of je wilt of niet, je komt er niet onderuit.

Het coronavirus. COVID-19. Maatregelen van hogerhand, stelregels van het RIVM, geleefd door angst, code rood bij een blad op de rails. Betutteling en waarheid. Na het Sars, de gekke koeien ziekte, Ebola en Mexicaanse griep, nu COVID-19.

En wat doet dat met ons, de kwetsbare doelgroep met colitis of crohn? Al dan niet met griepprik? Wat doet het met jou? Met mij? Iedereen heeft er wel een zegje over. Een mening over. Het is het gesprek van de dag, de eerste bladzijde in de krant, het eerste wat je ziet op tv. Onze levensbenodigdheden, het toiletpapier als eerste uit te schappen. Hoe nu verder. Ik heb er niets mee. En ook al heb je er niets mee de confrontatie is er evengoed.

Want mijn vader gaat voorlopig even niet naar de dagopvang. Mijn afspraak om een training te geven werd afgezegd, tot nader order uitgesteld. Mijn opdrachtgevers zeggen, bellen kan, maar afspraken pas weer vanaf eind april en mei. Tja, dat is best wel ver weg.

Wat voor kansen biedt het, wat voor mogelijkheden? Thuis zijn we aan het verbouwen en geeft het zomaar een zee van tijd om straks weer schoon te maken, te stoffen, op te ruimen en alles op zijn plek te zetten. Een koude wandeling is stilte. Een rondje door het duin met een opdracht, een zeetje en een theetje, een winterpicknick. De lucht is stralend blauw en nodigt ons uit naar buiten te gaan. Verder is de zee doorlopend geopend en geeft alle ruimte een frisse duik te nemen. Buitenlucht doet je goed en het weer is heerlijk lente achtig. Bewegen is goed, want de sportschool en yoga school zijn ook al dicht.

Wat wel weer ontzettend leuk is, is dat je twee keer voorpret kunt hebben!! Van het Pentatonix concert bijvoorbeeld of de tribute aan Barbara Streisand door Petra Berger. Allemaal uitgesteld tot nader order. Het uitje met onze kinderen en aanhang, naar de nieuwe James Bond film en uit eten. Hoe leuk is dat!

COVID-19 en colitis. Het is zoals het is. Mijn infusie gaat wel gewoon door op dagbehandeling. Met lekker mijn nieuwe witte Hilfiger gympen aan. Want de infodag voor vrijwilligers voor de Sail gaat ook al niet door. En even rustig na de infusie. Dan kan ik me mooi voorbereiden op de presentatie, die ik ga geven voor de CCUVN bij Boehringer, want dat kan makkelijk thuis, voorbereiden vanaf de bank! Sterkte, keep calm and keep breathing.

Voel je vrij om dit blog te delen op sociale media.

MEER NIEUWS

Wie, why?

Wie en Why? Wie Een vrij nieuwe sales medewerker. Why Ze wil van een 10 naar een 11! Skills Deze dame windt ook de klant

Over Energie en Sales

Voldoende energie en nieuwe kansen CASE In een organisatie van 80 personen kreeg ik de vraag van de sales manager om zijn accountmanager handvatten te

(On) boarding Come fly with me! 

Hip happening hot en heikel Ik kom het steeds vaker tegen. Onboarding business bij grote (en kleine) bedrijven. De omloopsnelheid van nieuw personeel is tegenwoordig

Afspraak maken