NLDOET 2012

Nadat ik destijds de onthulling zag van NLDoet en Maxima in dat beeldig rode pak was ik verkocht! Na jaren bij de Lions Langedijk het goede met het aangename verenigd te hebben, leek me dit een geweldig initiatief.

Dus ook nu voor de derde keer op rij was ik er bij.
Overigens al eerder maakte ik schoon schip bij het Blijf van mijn lijf huis in Alkmaar, het opruimen van de kelder en zorgen dat alle kleding keurig netjes op maat en gevouwen in de kast kwam.

Verleden jaar samen met 2 VMBO scholieren naar het duizend Eilandenrijk in Broek op Langedijk om daar op te ruimen, te harken en buiten werk te verzetten.

Dit keer koos ik voor het begeleiden van bejaarden met handicap, fysiek en geestelijk. Het belangrijkste doel die dag, de mensen in de bus en uit de bus helpen, dat is op die leeftijd en slecht ter been zijn een hele klus heb ik gemerkt. Een rondtourtje langs de kust. Daarna gezamenlijk de prima verzorgde lunch gebruiken. Wat is iedereen blij eens een keer met een koppel een broodje te eten, in plaats van alleen op een kamer. Een gezellig praatje, jas aannemen, helpen daar waar nodig en ja heus, de voetjes van de vloer. Nog een aantal stoere oude mannen die wel een dansje willen maken. En ach, als ik hen zo de dag van hun leven bezorg!

Dit werd geregeld vanuit Overkerck in Heiloo, met nog een aantal enthousiaste vrijwilligers konden we de mensen een fijne dag geven. Het geeft ook hier een goed gevoel de mensen te kunnen helpen. Ook werd ik wel even stil van sommige verhalen. En wat heb ik het dan goed en geniet van het moment! Kortom, volgend jaar doe ik graag weer meer aan deze geweldige landelijke actie NL DOET.

En dit jaar had overigens echt wel een extra dimensie doordat de naam NLDOET verzonnen is door mijn opdrachtgever Zigila. Ben ik even trots!!

MEER NIEUWS

De kracht van herhaling

Oliebollen in het oude jaar, oliebollen op oud en nieuw, oliebollen in het nieuwe jaar. Geen probleem. Sommige films al 8 keer gezien, het maakt

Hoe kom je voorbij de secretaresse

Een van de grootste drempels in de acquisitie is het langs de secretaresse of receptioniste te komen. Of als de organisatie groter is, langs allebei!

Afspraak maken