De verpleegkundige die de sales doet blijkt een gouden combinatie

WIE

Daar kwam ze kittig aangestapt. Haar lange donkere haar wappert luchtig in de november bries. Haar trenchcoat nonchalant om haar schouders geslagen. Eronder piept een kort beeldschoon zwart leren jurkje. Hoog gesloten en toch niets te wensen overlatend. Haar prachtige ranke benen omhult door zwarte panties en haar voeten geschoeid in interessante Italiaanse hoge zwarte naaldhakken.

Ze heeft gedaan wat ik haar vroeg. “Kom naar de training alsof je naar de bruiloft van je beste vriendin zou gaan.” Het bleek de beste tip voor haar die dag!

De verpleegkundige die de sales doet blijkt een gouden combinatie.

En zeker, toen het zo was: ‘Mary gaat voor ons bellen’, ging het prima. Het veranderde toen het werd: ‘Mary gaat bellen om afspraken te maken voor ons’.

WHY

Er had zich een onbewuste drempel opgeworpen. Ze vraagt zich af waardoor het voor haar gevoel nu minder gaat als in het begin. Ze kan nog wel wat tips en trics gebruiken bij het script en de structuur. De beldrempel werd onbewust hoger met soms zelfs een knoop in haar maag. En dat terwijl ze bellen hartstikke leuk vind. Uiteindelijk blijkt de combinatie goud te zijn. Die van verpleegkundige die sales gaat doen. En voor de doelgroep perfect. Uit haarzelf ging onbewust al enorm veel ongelooflijk goed. Daar maakte ik haar bewust van. Met haar prachtige stem en timbre, een vleugje Belgisch, haar inzicht en empatisch vermogen konden we meteen door in de 3e versnelling. We waren om 9.15 uur gestart en om 10.19 uur zei ze dat ze nu al blij was!

EFFECT

Ze belt op niveau van Raad van Bestuur. De training hielp haar met meer structuur. Zoals bijvoorbeeld de eerste, trek zoeken en boeken uit elkaar. Het zoeken (vinden) van de juiste persoon in de organisatie is een andere energie dat het maken van de afspraak. Dus haar eerste opdracht was: ga de lijst van 40 adressen compleet maken met de juiste contactpersoon, functie en telefoonnummers (die ze overigens heel makkelijk te pakken kreeg).

Het gevoel dat ze de organisatie misschien in discrediet zou brengen heb ik weggenomen. Ze wilde zich geen bitch voelen… Al die vragen… kan dat wel? Ik kon haar verzekeren dat zij met haar stem, uitstraling, etc., nooit een bitch aan de telefoon zou zijn. Al zou ze het willen. Dat stelde haar enorm gerust.

We hebben gewerkt aan haar mindset, script, structuur en aanpak. Vol energie ging ze naar huis. Ze kan aan de slag en over een maand gaat ze de follow up dag doen. Ik kijk er naar uit, het wordt vast weer een (bruilofts-)feestje om met haar te werken.

Voel je vrij om dit blog te delen op sociale media.

MEER NIEUWS

Wie, why?

Wie en Why? Wie Een vrij nieuwe sales medewerker. Why Ze wil van een 10 naar een 11! Skills Deze dame windt ook de klant

Over Energie en Sales

Voldoende energie en nieuwe kansen CASE In een organisatie van 80 personen kreeg ik de vraag van de sales manager om zijn accountmanager handvatten te

(On) boarding Come fly with me! 

Hip happening hot en heikel Ik kom het steeds vaker tegen. Onboarding business bij grote (en kleine) bedrijven. De omloopsnelheid van nieuw personeel is tegenwoordig

Afspraak maken