Beter worden als je 26 bent, hoe cool is dat!

Zijn CV is indrukwekkend

Gestart als fondsenwerver daarna opgewerkt als supervisor/coach, gewerkt in Leadgeneratie en klantenservice. Zijn nieuwe functie is operationeel manager op een call centre waar hij zelf ook mee belt.

Zijn leeftijd is ook indrukwekkend: 26

Voor mij De ideale klant als je het hebt over (nog) Beter Worden.

Ik kon dan ook niet anders starten dan hem met een lach te vragen: wat moet ik jou nog leren… Hij lachte breed terug en meldde dat daar zeker plaats voor is, te meer ook dat hij zelf al het idee had dat er her en der wat roestplekjes waren ontstaan.

Toen we aan de slag waren ontpopte er zich een knul met flair, rustige timbre in zijn stem, terwijl hij super actief achter zijn bureau stond te wiebelen, mijn zijn handen sticuleerde en dat alles met een grote smile op zijn gezicht.

Door mijn jarenlange ervaring bemerkte ik al snel waar de verbeter punten lagen. Hij was er goed in het antwoord zelf al in te vullen en deed zo een aanname die soms nergens voor nodig was. Ook is het veel beter de klant dingen te laten zeggen, dit zorgt voor veel meer commitment. Tel daarbij op dat hij soms wel twee of drie vragen achter elkaar stelde. Dan weet de klant ook niet meer op welke nu het antwoord te geven.

Het script als handvat lapte hij aan zijn laars, hoewel hij er door zijn flair mee weg kwam. Belangrijke woorden vergat hij, waardoor je verhaal ineens heel anders binnenkomt bij de luisteraar. Hij was een vlotte leerling, pikte de aanwijzingen snel op en schoot door naar zijn eigen next level.

Hij bemerkte meteen wat het deed, bij hem en de luisteraar. De calls werden effectiever zonder dat hij zijn eigenheid verloor.

Taalgebruik

Taalgebruik is altijd een dingetje. Zeker bij jongens van 26. We Whatsappen niet met elkaar, we spreken in een zakelijke omgeving. Dus effe wordt graag even 😊. Verder kan het gebruik van sommige woorden beter, spreek altijd positief en leg je luisteraar vooral ook geen woorden in de mond. Met nog wat handige tips om 06 of doorkiesnummers te verkrijgen hadden we samen een succesvolle ochtend. Win-win om het zomaar te noemen.

De talenten die mij bij hem opvielen, kon hij toch mooi in zijn pocket steken: Snel, gaat voor de extra mile, hij kijkt verder dan zijn neus lang is, pikt dingen goed op en zet ze meteen in.

Kortom, zijn en mijn opdrachtgever mag blij zijn met hem!

Voel je vrij om dit blog te delen op sociale media.

MEER NIEUWS

Wie, why?

Wie en Why? Wie Een vrij nieuwe sales medewerker. Why Ze wil van een 10 naar een 11! Skills Deze dame windt ook de klant

Over Energie en Sales

Voldoende energie en nieuwe kansen CASE In een organisatie van 80 personen kreeg ik de vraag van de sales manager om zijn accountmanager handvatten te

(On) boarding Come fly with me! 

Hip happening hot en heikel Ik kom het steeds vaker tegen. Onboarding business bij grote (en kleine) bedrijven. De omloopsnelheid van nieuw personeel is tegenwoordig

Afspraak maken