CASE STUDY – Training 3-daagse
Ik had al een jaar voor hun gewerkt. Van de 50 adressen stond de teller op maar liefst 28 afspraken, met nog een 12-tal organisaties om warm te houden. Ze hadden immers nog geen nee gezegd!
Met welke ingrediënten?
De nieuwe dame lijkt het wel wat: bellen voor acquisitie. Ze heeft een commerciele achtergrond en vindt de telefoon hartstikke leuk. Het meest bijzondere; ze heeft een geweldige stem. Alle ingrediënten aanwezig om haar in te wijden in de wondere wereld van de acquisitie. Ze had er zin in. En ik ook. Fijn dat mijn ‘levens’ werk, wat ik voor deze organisatie in de steigers heb gezet, verder gaat! Dat kan dus ook.
De uitdaging
In haar kracht lag ook de grootste uitdaging. Haar stem. Voor mij als luisteraar ‘ik hoor het aan je stem’ hoorde ik ‘herkenbaar (aparte stem)’, een heel mooi, rustig timbre. Maar ook aarzelend en meegaand. Voor mij de opdracht om hier meer daadkracht aan te brengen, meer to the point. Zakelijk, vriendelijk en meer kordaat. Verder had ze op de intake al gemeld dat ze graag meer wilde overtuigen. Geen stopwoorden meer en ‘uhhs’. Ze wilde graag sneller schakelen om het gesprek in de hand te houden. En heel grappig, ze denkt van zichzelf dat ze al snel te brutaal is.
Hoe ziet de training eruit?
We bespraken een training. Ze gaf aan dat ze een korte spanningsboog had, niet de hele dag wilde zitten en graag ook echt wilde gaan bellen. Het werd een 3-daagse:
Dag 1: In-s, outs en visie over koude acquisitie. Inspiratie, energie en dat op alle vlakken.
Dag 2 en 3: We blikken nog even terug en ze gaat daadwerkelijk aan de slag met alle informatie om in de praktijk te brengen, wat ze tot nu toe heeft geleerd. Feedback met mijn expertise.
Bellen dus met de lijst van de organisatie, heel praktisch! Ook interessant voor de werkgever, want tijdens de training gaat het werk gewoon door! Ze is eager om te leren, hongerig naar meer. Mooie eigenschappen voor koude acquisitie! Tussendoor wil ze graag huiswerkopdrachten mee. Dat kan!
Resultaat
Met Masterclass 2 aan de slag. Ik merk dat ze een ‘quick learner’ is en we realiseren een veranderde mindset aan de telefoon. Van proberen naar doen. Van te pusherig naar triggeren. De weerstanden met daarop de antwoorden in kaart gebracht. Zo houd je de regie. En aan de slag met stopwoordjes. Uhh, proberen en eventueel. We introduceren krachtige zinnen. Met al deze schakels blijkt er ineens meer regie in de gesprekken te komen. Kan ze toch haar eigen vriendelijke, persoonlijke touch er aan geven en maakt ze die middag maar liefst een 5-tal afspraken.
Wil je dit ook?