Wie, why?

Wie en Why?

Wie

Een vrij nieuwe sales medewerker.

Why

Ze wil van een 10 naar een 11!

Skills

Deze dame windt ook de klant om haar vinger door haar enorme enthousiasme, hulpvaardigheid. Ze is vrolijk en natuurlijk haar Brabantse accent. Alle ingrediënten aanwezig voor een goed gevoel aan de telefoon. Nu naar nog meer effectiviteit!

Dominique heeft een hoge snapsnelheid en dit maakt dat ze veel in haar hoofd zit, aannames doet en NIVEA toepast. We gingen aan de slag met de juiste open vragen stellen en het antwoord af te wachten van de klant (ook al weet je het bijna zelf al). Door de klant dit zelf te laten zeggen kweek je meer commitment, het gevoel bij de klant van, wat luistert ze goed, en dus onbewust. Wow wat fijn bij deze organisatie.nl. Dat ze daar de tijd voor nemen.

Doordat ze een snelle denker is kan het zomaar voorkomen dat ze je 3 vragen achter elkaar stelt. Bedenk je dat de beller dat allemaal niet meteen aankan. Dus 1 vraag per keer.

Omdat ze een enorme database in haar hoofd van oplossingen weet, draagt Dominique deze ook allemaal aan bij de klant. Dat kan gewoon too much zijn voor de klant. We bespraken de mogenlijkheden hoe je dit dan beter kan aanpakken en gingen daarmee aan de slag. En ja, ook nu is je hulpvaardigheid nog steeds groot en fijn! Alleen nu gedoceerd en met uiterlijk 3 pinpoints.

Als advies geef ik haar mee, start nog even in het begin met wat rapport kweken met de klant. Heus de ondernemer vindt het geweldig als je vraagtnaar zijn bedrijf.

Voor deze sales dame is het handig als ze haar doel iedere keer voorafgaand aan het bellen even voor zich ziet (als visualisatie).

En ook door haar hoge snapsnelheid bemerkte we meteen aan de telefoon de sprongen die ze maakte. Al voelde dat soms even wat raar. Maar zo werkt het.

The magic is outside your comfort zone.

Voel je vrij om dit blog te delen op sociale media.

MEER NIEUWS

Over Energie en Sales

Voldoende energie en nieuwe kansen CASE In een organisatie van 80 personen kreeg ik de vraag van de sales manager om zijn accountmanager handvatten te

(On) boarding Come fly with me! 

Hip happening hot en heikel Ik kom het steeds vaker tegen. Onboarding business bij grote (en kleine) bedrijven. De omloopsnelheid van nieuw personeel is tegenwoordig

Afspraak maken