Telefonisch acquisitie met een (te?) warm gevoel

Telefonische communicatie moet zijn als een bikini 

Strak, het essentiële omvattend en aandachttrekkend. 

Je krijgt het al warm als je dit leest. Maar zo is het wel. Alle flauwe grappen voorbij, over dat koude acquisitie warm moet zijn, koudwatervrees enzo. Natuurlijk. Koude acquisitie moet gloeien. Je mag je er net niet aan branden, je mag geprikkeld en geteased worden. Rechtop gaan zitten in je stoel. Verleid worden. Dat is Koude Acquisitie ten top. 

Hoe het kan beginnen

Je eerste schreden op het pad van koude acquisitie. Weten hoe je je vrouwelijke charmes in de strijd kunt gooien. En aan de andere kant ook weten dat een mannelijke basstem soms verrekte handig kan zijn en om net even wat meer gewicht in de schaal te leggen. Zeker als je een meisjes stem hebt. En het gaat om overtuigen. Dat kun je leren en je zult bemerken dat je dan geen mannelijke basstem meer nodig hebt.  

Zie koude acquisitie eens als de volgende een metafoor. Je staat aan de kant van de weg te liften. Zij staat aan de kant van de weg te liften. Haar blonde lange haren wapperen in de wind. Een kort zomers jurkje laten haar lange bruine benen goed uitkomen. Er stopt een auto. Ze draait zich op, fluit op haar vingers en daar komt achter de bosje haar man met baard en vijf kinderen van daan. Figuurlijk gesproken dan. Jij maakt de afspraak en je stuur je collega er naar toe.  

Strak, het essentiële omvattend en aandachttrekkend

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het script. “Less is more”, zoals Jan des Bouvrie ooit zei. En, dat is met een bikini toch best spannend! Het is wel precies zoals het is. Het is belangrijk veel serieus om te gaan met je script. Daar tijd en aandacht aan te geven. Spelen met woorden en daardoor de juiste zinnen creëren. Haakjes weten waardoor je de ander rechtop in de stoel kan laten zitten. Zorgen voor een beleving aan de telefoon. En dat je dus niet altijd dezelfde bikini aanhebt. Dat je flexibel bent in wat je zegt. Ad hoc kan blijven reageren. En dan ook zorgen dat je focus houd. En komt wat je wilt zijn. De afspraak. 

Vakjargon

Onderschat niet de rijkdom van vakjargon taal. Zeker bij technische producten. Zoals bijvoorbeeld in de supplychain en logistic scene en wat dacht je van de wereld van HES/SHE Management. Als je naar hen belt, de HES Managers op de plant , zijn ze echt reuze gecharmeerd als een dame van de zaak af weet en de juiste woorden kan inzetten op de juiste moment. Dan realiseer je echt een mega score aan afspraken. Ook is vakjargon taal prima om een mooie relevante zin meet te maken waardoor je langs de receptionistes en secretaresses komt.  

Doen we daar lacherig over?

Een Engels sprekende klant vertaalde het anders. Het script met vakjargon taal. Die noemt het script een CheatSheet en vakjargontaal Bullshitbingo. Daar kun je hartelijk om lachen of het bloedserieus bekijken. Anyway het is hoe dan ook goed om te zorgen dat je het brein van de ander opent en dat kan prima door een lach. Of de metafoor van die strakke bikini. Sex sells zeggen ze toch?  

Acquisitie is een prachtig middel om je doel te bereiken. Zowel bij het verkopen van advertenties , leadkwalificatie. En zeker ook als je afspraken wilt maken op het niveau van Raden van Bestuur en de CXO van deze wereld. 

Hoe begin jij?

Aan de start met je script op orde. Je bureau opgeruimd. Inspiratie op je bureau, bij mij zijn dat een mooi boeket bloemen en wat kaarten met aansprekende oneliners. Gepoetst en met hakken aan je desk zitten voelt heus anders als in je spijkerbroek en T-shirt. Headset op, pen en papier bij de hand, net als je CRM. En klaar voor de dag! 

Acquisitie Always

Laten we er het beste van maken en zorg dat je het leuk vindt. Het is interessant om eens met andere ogen naar koude acquisitie te kijken en te zien wat de mogenlijkheden zijn. Hoe pak jij het aan? Hoe zit jij op de stoel. Energie kun je namelijk horen, Zelfs door de telefoon. Welke woorden gebruik jij en hoe is de intonatie van je stem ? Spreek je snel of spreek je langzaam. Dit zit allemaal in het pakket van telefonische communicatie.  

Die moet immers zijn als een bikini, Strak, het essentiële omvattend en aandachttrekkend! 

Voel je vrij om dit blog te delen op sociale media.

MEER NIEUWS

Wie, why?

Wie en Why? Wie Een vrij nieuwe sales medewerker. Why Ze wil van een 10 naar een 11! Skills Deze dame windt ook de klant

Over Energie en Sales

Voldoende energie en nieuwe kansen CASE In een organisatie van 80 personen kreeg ik de vraag van de sales manager om zijn accountmanager handvatten te

(On) boarding Come fly with me! 

Hip happening hot en heikel Ik kom het steeds vaker tegen. Onboarding business bij grote (en kleine) bedrijven. De omloopsnelheid van nieuw personeel is tegenwoordig

Afspraak maken