GOUD Acquireren is Topsport

GoudenMedailleJaren geleden was ik bij de Week van de Ondernemer en luisterde ik en vele anderen naar het geweldige verhaal van Hein Vergeer. Toen realiseerde ik me dat mijn aanpak en het pad over acquisitie eigenlijk bijna hetzelfde is. Hein heb ik destijds bedankt voor zijn inspirerende woorden en ik volg hem langs de zijlijn. Toen ik jaren later op zo

Voel je vrij om dit blog te delen op sociale media.

MEER NIEUWS

Wie, why?

Wie en Why? Wie Een vrij nieuwe sales medewerker. Why Ze wil van een 10 naar een 11! Skills Deze dame windt ook de klant

Over Energie en Sales

Voldoende energie en nieuwe kansen CASE In een organisatie van 80 personen kreeg ik de vraag van de sales manager om zijn accountmanager handvatten te

(On) boarding Come fly with me! 

Hip happening hot en heikel Ik kom het steeds vaker tegen. Onboarding business bij grote (en kleine) bedrijven. De omloopsnelheid van nieuw personeel is tegenwoordig

Afspraak maken